Timișoara rămâne regina șahului românesc

124

Superliga pe echipe la șah a evidențiat încă o dată superioritatea cluburilor din vestulă țării. CS AEM-Luxten și CS Studențesc Medicina au dominat din nou cele mai recente campionate naționale.

Călimăneștiul a fost timp o săptămână gazda Superligii pe echipe la șah, turneu în care șahul timișorean a fost din nou la înălțime. CS AEM-Luxten a cucerit titlul în întrecerea masculină, în timp ce CS Medicina a obținut un argint și un bronz.

AEM-ul a dominat autoritar întrecerea masculină adunând 8 victorii în cele 9 meciuri. Cu un total de 17 puncte, timișorenii au terminat fără probleme pe prima poziție urmați de CȘM Baia Mare, cu 16 puncte, și Medicina Timișoara, 12 puncte. Componența proaspetei campioane: Constantin Lupulescu, Mircea-Emilian Pîrligras, Berkes Ferenc, Radu-Cristian Toma, Alin-Mile Berescu, Vladislav Nevednichy, Andrei Volokitin, Alexandru-Bogdan Banzea.

Superliga feminină s-a decis în ultima rundă, când Medicina a pierdut în fața lui CS Politehnica Iași cu 1,5-2,5 și titlul merge în Moldova. Cu 11 puncte, timișorencele s-au mulțumit cu distincția cuvenită vicecampioanelor. Căpitanul Ioan Mărășescu le-a folosit pe Elena Luminița-Cosma, Elisabeth Paehtz Jakab Kincso, Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu, Daria Vișănescu. Podiumul a fost completat de CSM București.

O altă echipă timișoreană, CSȘ nr 1, s-a clasat penultima în Superliga de la Călimănești, adunând doar două puncte. Pentru echipa condusă de Corneliu Pășcălău au evoluat Andreea Cosman, Andreea Panainte, Diana Ciungan, Gabriela Cristocea și Oana Șchiopu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ