Timișoara predă titlul “Capitala Tineretului din România”

240

Pe 1 mai, Timişoara predă oraşului Bacău titlul de Capitala Tineretului din România. Festivitatea simbolică de predare va avea loc luni, de la ora 10:00, în faţa însemnului grafic (literele volumetrice) CHECK-OUT TIMIŞOARA din Piaţa Operei, în prezenţa celor care guvernează programul Capitala Tineretului din România, a gazdelor (implementatorii programului în Timișoara) dar şi în prezența a trei delegații de la Bacău, Cluj și București.

Programul național Capitala Tineretului din România este coordonat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE, Grupul PONT și finanțat de Banca Comercială Română. Din luna noiembrie a anului trecut, el se bucură de cel mai important vot de încredere și apreciere: Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Așa cum știți deja, Timișoara a fost primul oraș Capitala Tineretului din România, din 2 mai 2016 până în 1 mai 2017. Sub conceptul Check-Out Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și cu Banca Comercială Română, au organizat de-a lungul anului sute de activități, proiecte și evenimente care au pus în valoare tinerii din regiune, ideile lor, precum și rolul esențial al acestora în dezvoltarea societății.

Luni, de la ora 10:00, va avea loc festivitatea de predare a acestui titlu orașului Bacău, următoarea Capitală a Tineretului din România, din 2 mai 2017. Totodată, vă reamintim că în acest weekend, în 29-30 aprilie, are loc Check-Out Festival, ultimul eveniment din cadrul Timișoara-Capitala Tineretului din România.

De asemenea, după ample sesiuni de lucru, în 2 mai – Ziua Tineretului, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș lansează spre consultare publică draft-ul Strategiei Județene de Tineret 2017-2021.

La sfârșitul săptămânii viitoare veți afla și care sunt proiectele ce vor fi continuate în Timișoara, după încheierea Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ