24.1 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Timișoara pentru TINEri!

Se apropie Ziua Națională a Tineretului, iar Primăria Timișoara a pregătit o diversitate de evenimente dedicate tinerilor, în perioada 21 aprilie – 1 mai, în cadrul proiectului „Timișoara pentru TINEri!”.

Filme, piese de teatru, concerte, competiție cu bărci Dragon, picnicuri, proiecții de film și dezbateri sunt doar câteva dintre propunerile lansate de partenerii implicați în acest proiect, împreună cu Consiliul Consultativ al Tinerilor Municipiului Timișoara.
O provocare pentru tineri vine din partea Clubului Sportiv Nautic Banat care lansează o cursă pe Bega cu bărci de tip Dragon. Evenimentul va avea loc în 24 aprilie și promite să fie experiență de neuitat pentru toți cei care vor participa, din barcă ori de pe mal. Competiția se desfășoară pe echipe (o echipă trebuie să fie formată din 8-11 membri), iar înscrierile se pot face până în 22 aprilie, la acest link:
https://forms.gle/nizpkRt6p3t4XyCT9. În perioada 17-23 aprilie, Clubul va oferi sesiuni gratuite de antrenament.
Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a pregătit două reprezentații ale piesei Harap-Alb, un recital Dragoș Moldovan și Andreea Vlas, musicalul „Come into the Light!”, un picnic și o proiecție de film și spectacolul folcloric „Azi, la noi, cântă tot natul”.

La Filarmonica Banatul, tinerii sunt așteptați la recitalul educativ „Comorile ascunse ale muzicii vocale si ale literaturii”. Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely îi așteaptă la specatacolele „Pericles” și „Doctorul”. Cinema Timiș și Cinema Victoria au pregătit proiecții de film speciale, iar Liceul Waldorf Timișoara organizează musicalul „Aladdin”.
FITT are în agenda o serie întreagă de acțiuni. Programul include dezbateri, seară de jocuri, activități fizice și lecții de teatru, în timp ce Harababura va aduce în atenția publicului produse autohtone și creatorii acestora.
Activitățile ajung și în cartiere. Parcul Dacia se va bucura de un „Picnic atipic” în 21 aprilie, de la ora 11:00.
Acestea sunt doar o parte dintre cele peste 25 de evenimente organizate pentru tineri, de ziua lor.

Programul complet al evenimentelor poate fi găsit aici: https://tineri.primariatm.ro/.
Proiectul ”Timișoara pentru TINEri” este realizat de Consiliului Consultativ al Tinerilor Municipiului Timișoara, structură din care fac parte peste 20 de organizații de și pentru tineret, împreună cu Asociația Timișoara 2023, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș,, Teatrul Maghiar ”Csiky Gergely”, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Centrul de Proiecte, Cinema Victoria, Cinema Timiș, Filarmonica Banatul, Harababura, Liceul Waldorf Timișoara, Club Sportiv Nautic Banat Timișoara și Visit Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :