Timișoara, orașul premierelor! De data aceasta, în a da o nouă definiție pietonalei!

305

Timișoara are încă o premieră! Aici este amenajată prima pietonală din lume unde există pistă de biciclete, de role, de trotinete, marcată legal de… ilegal.

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii române, cuvântul ,,pietonal” se referă la ,,pietoni, care este adresat pietonilor”. Nu același lucru se mai poate spune despre pietonala Mărășești care a fost transformată acum și în spațiu destinat bicicliștilor.

Unde se mai pomeneşte să ai pietonală cu circulaţie motorizată sau pedalată?! Astfel, încet, încet, Timişoara depăşeşte chiar și județul Teleorman, unde s-a promis că noul stadion va avea pistă de alergare și sensuri giratorii. De ce să nu aibă şi sportivii lui Dragnea sens giratoriu, dacă bicicliştii lui Robu, au?

Pietonala cea mai sigură din Timişoara a devenit nesigură. Strada Mărăşeşti s-a transformat în pistă de biciclete, iar pietonii aşteaptă ca, în cel mai scurt timp, aici să se organizeze câte o concurs de biciclete, trotinete, role, deoarece la fiecare intersecţie cu alte străzi sunt semne de circulaţie care impun cedarea trecerii bicicliştilor.

Pista de biciclete se termină brusc în Piaţa Victoriei. Nu e de mirare dacă bicicliștii își vor continua drumul înspre această direcție, ajungând în centrul orașului, unde circulația vehiculelor pe roți e interzisă.

foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ