Timişoara iese în stradă pentru Roşia Montană

102

Timişorenii sunt chemaţi din nou în stradă. De această dată motivul este susţinerea Roşiei Montane. Asocaţia Timişoara Civică consideră că actualul Guvern încearcă cu orice preţ oprirea intrării localităţii dintre munţi în UNESCO, de aceea organizează, rapid, un protest.

„Hai vineri 8 iunie, de la ora 18, în Piața Unirii din Timișoara! Guvernul Dăncilă a oprit procedura de includere a Roșiei Montane în UNESCO! Între 24 iunie și 4 iulie, la Bahrain, se decide dacă Roșia Montană intră pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Decizia actualului guvern de oprire a dosarului a fost luată fără nicio dezbatere publică sau anunț prealabil. “Tăcerea e de aur”, e unul dintre sloganurile Campaniei Salvați Roșia Montană care rămâne în continuare de actualitate. Din experiența celor 15 ani de campanie pentru salvarea Roșiei Montane știm ce înseamnă tăcerea. Cei ce se află la putere au pledat mereu pentru exploatare, nu pentru patrimoniu. Politicienii au mers mână în mână cu interesele Gold Corporation, indiferent de cine a fost la putere. Am văzut în trecut ce se întâmplă în astfel de momente.

În spatele ușilor închise, susținătorii proiectului minier se întâlnesc cu reprezentanții statului și le promit tot felul de beneficii, mai mult sau mai puțin reale, mai mult sau mai puțin legale. Singura noastră soluție este să fim uniți, să fim împreună și să ieșim în stradă!

În 2013 părea că am pierdut totul. Zeci de mii de oameni am ieșit în stradă și am oprit o lege care ar fi distrus definitiv patrimoniul, natura și comunitatea din Roșia Montană. Acum putem duce mai departe această campanie care a modelat societatea civilă din România. Dar trebuie să ne mobilizăm cu același entuziasm. Am reușit în 2013, vom reuși și acum!”, scrie pe pagina de Facebook a asociaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ