Timișoara este, pentru patru zile, capitala mobilei românești FOTO-VIDEO

99

A fost odată ca niciodată când industria mobilei de la noi din țară îndestula o bună parte a Europei cu mese, paturi ori dulapuri din lemn de bună calitate și de cele mai multe ori scultată manual de meșteri pricepuți. Sună ca în povești. Dar nu este deloc așa. Planul cincinal duduia și mai aducea în țară ceva valuită d ecare era atât de înfometată conducerea statului. O altă parte de mobilă la fel făcută din lemn masiv de bună calitate dar poate nu la fel de bine finisată lua calea estului de umplea magazinele sovietice de aceleași mese și dulapuri. Doar calitatea era mai de mâna a doua. Iar de la calitatea a treia în jos, formată din minunate „mobile combinate” din rumeguș presat și vopsit cu baiț de culoarea mahonului nobil, aveau parte oamenii muncii de la noi. Dar și aceia „procurată” cu relații.
E doar o felie reală dar de nedorit din istoria noastră recentă. Cine mai ține minte acele vremuri să vină acum la o expoziție de mobilă să facă o simplă comparație.

La Centrul Expozițional al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură de pe bulevardul Eroilor de la Tisa a fost deschisă cea de-a V-a ediție a expoziţiei naţionale de mobilă – EXPOMOBILA TIMIȘOARA. Calitatea este la ea acasă, ca la orice târg asemănător, din marile orașe. Manifestarea reunește 32 de expozanţi, producători români, care prezintă piese deosebite de mobilier şi accesorii, la preţuri unice, doar pe durata acestui eveniment.

În cadrul expoziţiei se pot negocia pe loc şi achiziţiona: bucătării, dormitoare, living-uri, canapele, mese, scaune, uși de interior, mobilier de exterior, accesorii, decoraţiuni şi materiale pentru amenajările interioare şi exterioare, produse de curățenie. Se pot admira,  în special, culorile vii, în tendință, anul acesta. Lemnul masiv extrem de bine finisat sau dimpotrivă cu tente rustice, care se întorc din nou în preferințe.

 

Expoziţia cu vânzare se adresează, în special, consumatorului final, publicului vizitator dar pot veni și specialiștii sau studenții arhitecți și designeri pentru a vedea cele mai îndrăznețe soluții. Sunt mai multe motivele care să trezească interesul publicului pentru acest eveniment:
– Mobila românească este apreciată şi dincolo de graniţele ţării, iar la EXPOMOBILA vizitatorii au şansa de a o regăsi la preţuri de producător;
– Zeci de stiluri (clasic, modern), variate tipuri de modele și design, pentru toate gusturile;
– Fiecare expozant prezintă cele mai interesante, utile și, totodată, îndrăznețe modele din producţia proprie;
– O gamă variată de mobilier pentru apartament, garsonieră sau casă la curte: dormitoare, sufragerii, saloane, camere de zi, camere pentru copii și tineret, bucatării, biblioteci, garderobe, canapele, fotolii, scaune, mobilier de grădină;
– Mobilier pentru toate bugetele: EXPOMOBILA este dedicată publicului larg, unde oricine poate găsi piese de mobilier și accesorii, indiferent de bugetul alocat;
– Consiliere gratuită în materie de design, în vederea alegerii celor mai bune piese de mobilier;
– Achiziții pe loc și comenzi la prețuri speciale, iar în cazul pieselor de mari dimensiuni, pot fi lansate comenzi la prețuri cu discount.
Intrarea este liberă oricui are o curiozitate legată de mobilatea casei.
Roxana Bonchiș – organizator de expoziții crede că publicul din Banat este foarte exigent și nu se poate aduce spre expunere orice marfă. Dar dacă trece examenul unui astfel de târg este o garanție că sunt executate la cele mai înalte standarde.

Se poate trece pragul EXPOMOBILA:

– De joi până sâmbătă, 31 octombrie – 2 noiembrie, zilnic între orele 10.00 – 20.00;
– Duminică, 3 noiembrie, între orele 10.00 – 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ