Timișoara culturală va primi sprijin de specialitate și de la Sibiu

95

Unul din cei mai cunoscuți oameni de cultură ce performează în actul cultural autohton este, neîndoielnic, Constantin Chiriță. A fost din nou oaspetele orașului nostru la Universitatea de Vest unde, așa cum face de fiecare dată, și-a spus părerile fără ocolișuri și foarte trașant. Și în domeniul de conducere a afacerii cu teatru are ce spune.

Profesorul universitar doctor Constantin Chiriță este președinte al Festivalului Internațional de Teatru (Sibiu), cel mai mare festival de gen din lume, și Director General al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Dar, de asemenea, ar trebui menționată și calitatea de vicepreşedinte al Asociaţiei Sibiu 2007 Capitală Culturală Europeană, în perioada 2004 – 2007, precum și cea de membru al comitetului de selecție și monitorizare a orașelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, în perioada 2010 – 2012.

În amfiteatrul universității a avut loc o conferință în cadrul căreia au fost abordate subiecte legate de implicarea UVT în proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Astfel, au fost aduse în discuție Școala de vară „Leadership cultural“ organizată de UVT, proiect care își propune să formeze specialiști în managementul evenimentelor culturale. În cadrul proiectului, domnul Chiriță a acceptat să fie unul dintre mentori. Se va organiza și o conferință menită să faciliteze transferul de cunoștiințe și de bune practici în implementarea proiectului Timișoara 2021.

Vizita la Timișoara a fost prilejuită de ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Artis al Universității, lui Constantin Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ