Timișoara cu vechiturile, Oradea cu tramvaie de ultimă generație!

373

Primăria Oradea a depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 un proiect de 88,8 mil. lei (19 mil. euro), din care ajutorul financiar nerambursabil solicitat este de peste 87 mil. lei (18,7 mil. euro), pentru modernizarea parcului de tramvaie din municipiu.

Proiectul vizează achiziţionarea a 10 tramvaie noi, cu o valoare estimată de 1,6 milioane de euro, fără TVA/tramvai. Acesta a fost primul proiect depus spre finanţare de către municipiul Oradea prin intermediul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

’’A fost demarată procedura de achiziţie publică a tramvaielor, documentaţia de atribuire fiind înaintată către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice în vederea validării. Totodată, urmează a fi depuse spre finanţare şi alte proiecte care vizează transportul public de persoane dar şi proiecte de pietonalizare’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Oradea.

sursa: www.zf.ro

1 COMENTARIU

  1. ……………si de vechiturile de Berlin ce au ajuns de curind in Oradea nu ziceti nimic????
    Timisoara au tramvaie reabilitate ce sint practic noi pacat ca nu au vatmani capabili sa le conduca, des le blocheaza pe sine si nu stiu sa le porneasca prin compiterul informatic de bord!!
    In plus vor cumpara si tramvaie noi!!
    Incetati sa va plingeti degeaba !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ