20.1 C
Timișoara
vineri 29 martie 2024

Timișoara, capitala coloproctologiei naționale și internaționale…

Cancerul colorectal – între mit și realitate și Bolile inflamatorii colorectale reprezintă cele doua teme de actualitate ale Congresului Național de Coloproctologie (CNCP) care va avea loc în perioada 23 – 26 martie, la Timișoara, la Hotel Continental.

Timp de 4 zile, personalități marcante ale coloproctologiei naționale și internaționale vor susține peste 100 de prezentări sub formă de cursuri, conferințe și mese rotunde.
Cei peste 330 de participanți prezenți la eveniment vor avea oportunitatea să creeze un dialog științific interactiv, centrat pe performanță, progres și conturarea de noi standarde în domeniul coloproctologiei.
Manifestarea este prezidată de prof. dr. Marcel Tanțău, președintele Societății Române de Coloproctologie, și de prof. dr. Fulger Lazar, președintele Fondator al Societății Române de Coloproctologie și Președintele Comitetului Local de Organizare al CNCP 2016.

Cu scopul declarat de a aduce informația la zi în ceea ce privește complexitatea patologiei colorectale – care sunt progresele, direcțiile de dezvoltare și strategiile terapeutice, Congresul Național de Coloproctologie este un prilej pentru specialiștii români să intre în contact nemijlocit cu experți din întreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale și metode de tratament.
Vor fi prezenți profesori din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia și Ungaria.

În contextul în care cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidență și mortalitate în România, prezența la Congres a unor personalități de prim rang, din țară și din străinătate, înlesnește, indubitabil, elaborarea strategiilor viitoare în acest domeniu, dezvoltarea de protocoale terapeutice, crearea unor structuri de cercetare competitive, dar și creșterea calității actului medical pentru pacienți.

Unul dintre elementele definitorii pentru Congresul Național de Coloproctologie este componenta educațională, manifestarea științifică fiind deschisă de două cursuri practice adresate chirurgilor tineri, aflați în plin proces de formare.

Acestea se vor desfășura la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Branzeu” și la Centrul de Laparoscopie și Chirurgie experimentală „Pius Branzeu”.
O mențiune specială se îndreaptă către cursul de chirurgie colorectală minim-invazivă, în cadrul căreia va avea loc o transmisiune live a unei operații de rezecții de rect, realizată laparoscopic de prof. dr. Roberto Bergamaschi.

Alte subiecte :

Undă verde pentru construirea unui spital nou în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei și Mehita Fanny Sylla, Manager Regional, Banca Mondială - Corporația Financiară Internațională (International Finance Corporation, IFC) au...

Modificare importantă privind cardul național de sănătate

Pentru a veni în sprijinul asiguraților și a-i scuti de drumuri suplimentare la casa de asigurări, începând cu data de 26 martie s-a modificat...

Citește și :