Timişoara are prima undă verde! Aglomeraţia, departe de rezolvare

779

Conducerea Primăriei Timişoara se laudă că oraşul beneficiază de prima undă verde. Singura, momentan! Sistemul inteligent atât de aşteptat de timişoreni care trebuia să îi scape de aglomeraţie este încă în faza de monitorizare şi colectare a datelor din intersecţii.

Cu toate acestea, primarul se laudă că unda verde există pe traseul Calea Dorobanţilor – bulevardul Siomion Bărnuţiu – bulevardul Take Ionescu – Punctele Cardinale.

„La orice oră pe acest grup de artere va fi undă verde. Sper luni să fie undă verde şi de pe Calea Şagului la AEM. Acum facem mai mult pentru a arăta ce înseamnă unda verde pentru ca cetăţenii să iasă de sub efectul intoxicării la care au fost supuşi si să dobândească încredere în acest sistem”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul recunoaşte că sistemul nu va asigura undă verde în tot oraşul sau 24 de ore din 24. Aşadar, rămâne de văzut cât se va îmbunătăţi traficul.

„Nu o să avem undă verde non stop. La orele de vârf, de dimineaţă, va fi undă verde pe sensul de la intrarea în oraş spre centru. După-amiaza, când se pleacă de la seviciu, între 17 şi 19, se va asigura unda verde pe sensul invers, care devine el cel mai intens circulat. Între perioadele de vârf se va asigura o funcţionare optimizată, echilibrată pe cele două sensuri, fără a fi undă verde de la un capăt la altul”, a mai explicat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ