Timişoara are buget! Fântâna, metroul şi sala polivalentă rămân la finanţare. Suma care merge către ”proiectele SF”

1132
Timişoara are buget! Consilierii locali reuniţi în şedinţă de plen au aprobat bugetul în forma propusă de executiv. Astfel, fântâna cântătoare, metroul şi sala polivalentă de 16.000 de locuri, obiective dorite de Nicolae Robu, rămân în picioare şi se vor cheltui bani pentru realizarea lor.
Grupul de consilieri PSD a propus eliminarea acestor obiective din buget. Aceştia nu vor să se plătească din bani publici studiile de fezabilitate pentru realizarea liniei de metrou (145.000 de lei) sau pentru o sală polivalentă de 16.000 de locuri (400.000 de lei). Social democraţii nu vor nici alocarea de 1 milioan de lei pentru construirea fântânii „cântătoare”, al cărei cost final este de 4 milioane de euro.
Liderul de grup al consilierilor locali PSD, Dan Idolu, a propus ca în locul liniei de metrou să se realizeze o centură feroviară supraterană. Aceasta ar putea porni din Giroc şi ar putea ajunge până la Remetea Mare. Avantajul ar fi că există deja o linie de cale ferată în sudul oraşului. Aceasta este proprietate privată, dar cumpărarea ei este de vreo 30 de ori mai ieftină decât construirea unei linii de metrou, spune Idolu. Acesta susţine că un kilometru de cale ferată costă mai puţin de un milion de euro, iar investiţia totală s-ar ridica la 20 de milioane euro, mult mai puţin faţă de miliardele de euro despre care vorbeşte primarul.
Amendamentele nu au fost aprobate, consilierii PNL votând împotrivă la ordinul lui Nicolae Robu. Aşadar, din bugetul de anul acesta, de 1,47 de miliarde lei, vor dispărea aproape 1,6 milioane de lei pentru proiecte fanteziste.
În 2018, Timişoara are 1,4 miliarde de lei în buget, iar investiţiile au o mare pondere. Nu la fel de mare ca în 2017, dar şi anul acesta se vor face proiecte noi sau se vor continua cele începute, investiţiile propuse fiind în sumă de 274 milioane de lei.
”Învăţământul” primeşte anul acesta 29 de milioane de lei, ”sănătatea” aproape 63 de milioane de lei, iar ”spaţiile verzi” – 11,6 milioane de lei. La capitolul ,,sport” sunt alocaţi 2,9 milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.