Timişoara Air Show se mută în luna mai. Ce anunţă reprezentanţii Aeroportului

675

Soarele dogoritor din luna lui Cuptor nu le va mai da bătaie de cap spectatorilor care vor merge să vadă show-ul aviatic de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara.

Formaţia Iacării Acrobaţi Aerobatic Yakers anunţă că Timişoara Air Show va avea loc în data de 21 mai. Evenimentul ajunge astfel la cea de-a treia ediţie.

„Pentru al doilea an consecutiv, vom fi prezenţi şi vom zbura cu trei avioane la Timişoara Aero Show 2016. Suntem onoraţi să zburăm alături de prietenii noştri de la Forţele Aeriene Române şi ceilalţi zburători participanţi la acest eveniment”, au transmis Iacării pe pagina lor de Facebook.

În iulie 2015, Iacării Acrobaţi au participat la show-ul aviatic cu trei avioane ZAK 52tw şi au încântat publicul cu efecte pirotehnice.

UPDATE: Reprezentanţii Aeroportului au anunţat, miercuri, că a treia ediţie consecutivă a mitingului aerian TIMIŞOARA AIRSHOW 2016 este programată să se desfăşoare sâmbătă, 21 mai 2016, având ca rezervă data de 22 mai, în funcţie de condiţiile meteo.

Mitingul aerian organizat în acest an asigură o continuitate a spectacolelor aeriene pe Aeroportul Internaţional Timişoara. Ca o noutate, din lista formaţiilor de acrobaţii aviatice va face parte renumita formaţie Baltic Bees. De asemenea, vor fi prezente şi formaţii de acrobaţie, cu exerciţii aeriene remarcabile, prezente şi la evenimentele precedente, precum Acrobatic Yakers. În momentul de faţă se negociază şi cu alte formaţiuni pe care însă nu le putem confirma acum, pentru organizarea în 2016 a unui spectacol aerian pe măsura aşteptărilor spectatorilor timişeni.

“Aprecierile pozitive pentru ediţiile trecute ale mitingului aerian ne-au motivat să realizăm de fiecare dată un eveniment mai spectaculos decât cel precedent. Publicul numeros şi entuziast prezent la fiecare spectacol aerian ne-a demonstrat că există interes pentru aviaţie, iar noi facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne ridica la aşteptările spectatorilor”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Cât mai curând posibil, va fi anunţat programul mitingului aerian ce va cuprinde lista completă a formaţiilor ce vor desfăşura exerciţiile de acrobaţie aeriană în cadrul evenimentului, precum şi detaliile privind  accesul şi parcarea autoturismelor. Informaţiile vor fi accesibile şi pe site-ul oficial al aeroportului, www.aerotim.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ