Timișoara a pierdut apelul și rămâne cu depunctarea de -14

119
Marius Croitoru (S), de la ACS Poli Timisoara, lupta pentru balon cu Gordan Bunoza (D), de la Pandurii Targu Jiu, in timpul meciului de fotbal din etapa a III-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, duminica, 7 august 2016. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

ACS Poli Timișoara nu a avut câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și rămâne cu penalizarea de 14 puncte. Clubul violet a pierdut apelul depus împotriva sentinței dictate de Federația Română de Fotbal.

Vești proaste pentru prim-divizionara timișoreană înaintea ultimei runde a sezonului regulat. Instanța supremă în sport a păstrat depunctarea Timișoarei în actuala stagiune a Ligii I. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a menținut decizia de a penaliza cu 14 puncte luată de către FRF la începutul sezonului. Depunctarea survine ca urmare a neîndeplinirii baremului de puncte precum și ca unor restanțe financiare.

Bănățenii s-au adresat instanței elvețiene în speranța că vor scăpa de o parte din această depunctare. Opt puncte au cerut timișorenii să primească înapoi din totalul celor 14. Decizia a fost publicată de site-ul oficial al clubului.

”Din păcate, clubul nostru va rămâne cu o penalizare totală de 14 puncte în acest sezon. Tribunalul Arbitral de Sport de la Lausanne a păstrat decizia FRF de a penaliza Poli cu 8 puncte din cauza neîndeplinirii baremului, în stagiunea 2015/16. Motivația principală din hotărârea TAS a fost aceea că atunci când s-a luat decizia pe plan național de a impune realizarea unui barem de puncte, în 2014, respectiva măsură nu a fost atacată”, se arată în comunicatul clubului.

ACS Poli rămâne astfel penultima în clasamentul Ligii I, cu 13 puncte, după 25 de etape. Echipa antrenată de Ionuț Popa se află la șase puncte de primul loc ce duce la barajul de menținere în Liga 1. Distanța va fi însă înjumătățită la startul play-out-ului.

Liga I este campionatul european cu cele mai multe penalizări. Alături de ACS Poli alte trei echipe au suferit depunctări: CFR Cluj, Pandurii Tg Jiu, ASA Tg Mureș și Gaz Metan Mediaș, ultima gruparea reușind să își anuleze penalizarea la TAS.

Ultima rundă a sezonului regulat se joacă sâmbătă, când Poli primește vizita Concordiei Chiajna.

 

LĂSAȚI UN MESAJ