Timișoara, 2022: Ceartă ca la ușa cortului între viceprimarii Timișoarei: „Dumneavoastră aveţi 32 de ani, eu am 46“

179

Consilierii locali din Timişoara s-au certat ca la uşa cortului, în şedinţa care a avut loc marţi seara, 22 februarie, pentru un subiect de o importanţă „crucială“ pentru oraş: cine să conducă şedinţele de Consiliu Local în următoarele trei luni.

Conform Adevărul, unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de marţi seara, 22 februarie, a fost alegerea celui care va conduce şedinţele Consiliului Local în următoarele trei luni. Conform obiceiului şi unei înţelegeri mai vechi dintre partidele din Consiliul Local, şedinţele în următoarele trei luni ar fi trebuit conduse de Roxana Iliescu, de la Pro România.

Consilierii USR PLUS nu au fost, însă, de acord cu această propunere susţinând că potrivit numărului de mandate obţinute de fiecare partid, Pro România ar trebui să dea preşedintele de şedinţă mai târziu. „Nu văd de ce e bătut în cuie dacă am stabilit că Pro România va conduce la un moment dat şedinţele trebuie să conducă musai aceste luni. Cred că putem să fim un pic mai maleabili la chestia asta. Nu cred că e o chestie pentru care să ne certăm. Dacă şi asta ajuns să fie subiect de ceartă în Consiliul Local, e destul de grav”, a spus Paula Romocean. Refuzul USR PLUS a stârnit reacţii dure din partea liberalilor, cu care, teoretic, formează o alianţă. „Din păcate trăim iar un moment trist în istoria recentă a oraşului”, a reacţionat consilierul PNL Ştefan Sandu.

Discuţiile din Consiliul Local au degenerat, cei doi viceprimari ai Timişoarei, Ruben Laţcău (USR) şi Cosmin Tabără (PNL), aruncându-şi vorbe grele. „Măcar vedem şi noi pe faţă pentru ce se luptă PNL-ul în Consiliul Local. (…) Ce este bun în toată situaţia este că înţelegem că PNL este pe faţă într-o alianţă cu PSD şi cu Pro România. Asta a ajuns PNL, partidul-balama al PSD. Eu nu pot decât să vă urez succes, domnul Tabără, şi să nu uitaţi că sunteţi viceprimar al unei administraţii USR-PLUS. În cazul în care alianţa nu mai funcţionează, primul pas este să vă daţi demisia. Câtă vreme sunteţi viceprimar, sunteţi viceprimar votat cu voturile USR PLUS şi ale PNL, deci reprezentaţi o alianţă. Deci, vă rog măcar să mimăm, dacă nu putem fi şi consecvenţi, că avem această alianţă funcţională”, a spus Laţcău.

Continuarea discuțiilor, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.