Timișenii reclamă nepurtarea măștii, forțele de odine dau amenzi

68
Police patrol in Bucharest, Romania, 06 April 2020. Romania's 19 million inhabitants are living under a full national lockdown in a bid to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 512650610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ROBERT GHEMENT / EPA / Profimedia

Timișenii au început să reclame faptul că în unele spații nu se poartă mască, deși este obligatoriu. La numărul special destinat informațiilor legate de pandemie au sunat, în ultimele 24 de ore, 70 de oameni care au sesizat că nu sunt respectate măsurile de protecție.

Nu s-a purtat mască într-un supermarket, la o sală de concerte și o unitate de alimentație publică. În urma verificărilor s-a confirmat sesizarea de la unitatea de alimentație publică și a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei În 30 iulie, autoritățile din Timiș au verificat 104 societăți comerciale. În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ