Timba e mai aproape de promovare

94

BC Timba Timișoara își continuă parcursul către promovarea în Liga Națională de baschet masculin. ”Urșii” au terminat în forță prima parte a eșalonului secund și pornesc ca favoriți în faza semifinală.

Prima parte a Ligii I de baschet masculin s-a încheiat. Este vorba de sezonul regulat, o fază de sortare a echipelor care își doresc promovarea față de cele care se mulțumesc cu simpla participare și rodare a tinerilor jucători. Din prima categorie face parte BC Timba Timișoara, club care a reușit un parcurs perfect. Galben-negrii au câștigat toate cele 13 jocuri, de departe cea mai bună linie de clasament.

Timba va continua lupta la promovare în faza semifinală alături de CN Aurel Vlaicu București, Știința București, Universitatea Cluj, Cuza Sport Brăila, Politehnica Iași, Rapid București și CSM Miercurea Ciuc. Primele patru clasate la finalul acestui mini-campionat se califică în turneul de promovare.

Din cea de-a doua categorie face parte satelitul SCM-ului, care a ocupat penultima poziție în grupa 2 a sezonului regulat. Pentru tineretul ”leilor” va urma turneul rezervat echipelor satelit alături de BCMU Pitești 2, SCMU Craiova 2, CSU Sibiu 2, ACS Magic Sibiu, BC Mureș 2, CSM Oradea 2, Olimpic Baia Mare 2, Steaua 2, Dinamo 2, Phoenix Galați 2 și Agronomia București.

BC Timba nu a lipsit de la niciunul dintre turneele de promovare de fiecare dată când a participat în eșalonul secund. Anul trecut timișorenilor le-a lipsit o victorie pentru a promova. Team-ul condus de Bogdan Murărescu are ca obiectiv promovarea la două sezoane de la retrogradarea din prima ligă.

LĂSAȚI UN MESAJ