Țigările de contrabandă au fost mirosite din nou în piață

109

Spiritul mercantil al „oamenilor de afaceri” din piețele arădene nu mai trebuie scos în evidență în mod special. Toată lumea știe că cel mai fin fum se poate inspira din țigările dubioase ce se comercializează în zona piețelor.

Acești „agenți economici” fără acte nu se mai încurcă cu documente de proveniența mărfii, sau cu trebuincioasele timbre. Că doar timbrele sunt pentru filateliști și pentru poștași, nu pentru fumătorii serioși!

Un nou episod din ciocnirea jandarmilor cu contrabandiștii de țigări a avut loc în aceste zile. Serialul este deja în parametri cunoscuți și previzibili ca veșnica fugăreală dintre Tom și Jerry. Doar că în cazul de față unii poartă uniformă și baston de cauciuc iar ceilalți un infinit tupeu.

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara şi Direcţia Regională Vamală Timişoara au desfăşurat miercuri, 16 ianuarie a.c., o acţiune în cooperare, scopul prevenirii şi combaterii comerţului cu produse de contrabandă.

Pe timpul desfăşurării acţiunii ce a avut loc în zona pieţelor din municipiul Arad, au fost depistate opt persoane care comercializau, în mod ambulant, pachete cu ţigări de diferite mărci, despre care există suspiciunea că provin din activităţi de contrabandă.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor depistate şi au ridicat, în vederea confiscării, 566 pachete cu ţigări, netimbrate sau timbrate necorespunzător, găsite asupra acestora. Produsele oferite spre comercializare ilicită au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Timişoara pentru luarea măsurilor ce se impun.

Pe timpul acțiunii, a mai fost depistată o persoană care oferea spre comercializare sticle cu parfum despre care există suspiciunea că este contrafăcut. Jandarmii au stabilit identitatea acesteia, rezultând că este un bărbat în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în judeţul Cluj.

Având în vedere că „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” constituie infracţiune, prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 84/1998 republicată, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Șase recipiente cu parfum, găsite asupra persoanei în cauză, au fost ridicate, în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ