Teza de doctorat a șefei DNA imposibil de analizat! Cine spune asta?

773

Președintele comisiei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, nimeni altul decât fostul Decan al Facultății de Drept de la Universitatea de Vest din Timișoara, Radu Motica, nu crede că cineva va avea curajul să verifice lucrarea. Profesorul Motica este convins că e aproape imposibil de analizat teza cu ajutorul unui specialist, scrie hotweek.ro, citând Evenimentul Zilei.

Teza de doctorat a șefei DNA a fost analizată deja cu un soft anti-plagiat, iar acum se caută un specialist în Drept Penal care să interpreteze rezultatele și să se pronunțe dacă similitudinile identificate reprezintă plagiat sau nu. Analiza este efectuată de Comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara. Un verdict privind teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi va fi dat abia după 10 noiembrie.

În data de 16 decembrie 2011 Laura Codruţa Kovesi devenea doctor în științe juridice. La prezentarea tezei ar fi fost prezenți directorul SRI, George Cristian Maior, adjuncții acestuia, generalii de brigadă Florin Coldea și Viorel Voinescu, dar și procurorul Marius Iacob. Îndrumătorul de doctorat al șefei DNA a fost Viorel Pașca, un bun prieten al tatălui Laurei Codruța Kovesi, fostul procuror Lascu. De altfel, Viorel Pașca nu a ezitat să garanteze pentru autenticitatea lucrării de doctorat a procuroarei Laura Codruţa Kovesi.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ