Testul COVID-19 devine obligatoriu și pentru turiștii români care merg cu avionul în Grecia

54

Turiștii români și bulgari care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați, începând cu 28 iulie, să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a anunțat Nikos Hardalias, șeful Protecției Civile, citat de CNN.

Pasagerii români care ajung în 28 sau 29 iulie care nu au apucat să facă testul înainte de plecarea din țară vor fi testați pe aeroport, la sosire, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

„Pe baza analizei datelor epidemiologice s-a decis că persoanele din România și Bulgaria care sosesc în Grecia cu avionul vor fi obligate să prezinte un test PCR negativ pentru coronavirus, care a fost efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor pe teritoriul Republicii”, a aunuțat oficialul.

Măsura intră în vigoare din dimineața zilei de 28 iulie și va fi valabilă până pe 4 august, a declarat Hardalias.

„Cetățenii greci, deținătorii permiselor de ședere și cei care efectuează călătorii esențiale sunt exceptați de la această măsură. În același timp, rămâne în vigoare obligația de a completa formularul electronic PLF cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia”, a mai adăugat șeful Protecției Civile.

„Guvernul elen, în cooperare cu serviciile competente, analizează și evaluează în mod constant datele epidemiologice, astfel încât primirea vizitatorilor străini să se poată face în siguranță și fără riscuri privind sănătatea publică”, a precizat el.

România se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, raportate zilnic. Medicii avertizează că în secțiile ATI nu mai există locuri pentru pacienții cu COVID, iar autoritățile române fac apel la responsabilitate din partea cetățenilor.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ