Terenurile pentru case pentru tineri au fost identificate. Cererile încă nu se preiau-VIDEO

1530

Primăria Timişoara anunţă că a identificat terenuri pe care doreşte să le ofere, gratuit, tinerilor care nu au o locuinţă şi vor să îşi ridice o casă. După două luni de când autorităţile au anunţat că se caută parcelele, acum anunţă că le-a găsit. Momentan se parcelează 50 de loturi, care vor ajunge la tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

„Nu am uitat de promisiunea că vom da teren pentru tineri. Vreau să fie limpede că se va materializa și acest obiectiv, ca toate pe care le-am promis. Este în lucru la o firmă tot ce presupune pregătirea terenurilor pentru dezmembrare ca să avem în final o hotărâre de consiliu local care să consfințească dezmembrarea în loturi de 300 de metri pătrați”, a declarat primarul Timişoarei, Nicoale Robu.

Potrivit edilului şef vor fi, într-o primă fază, 50 de parcele, dar numărul lor se va dubla. Din păcate, tinerii care îşi doresc terenuri gratuite pentru construirea unei case nu pot depune cererile nici acum.

“Mă aștept să fie cerere mare și ne trebuie criterii pentru ierarhizare. Nu putem să dăm drumul la primirea de cereri până nu știm ce se oferă din partea Primăriei Timişoara, care sunt terenurile, cum sunt dispuse. Până la sfârşitul acestui an noi vrem să avem parcele atribuite”, a adăugat Robu.
O parcelă va avea o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi şi, după spusele primarului, deja au început să se realizeze parcelările.

Din 2010, Primăria Timişoara nu a mai preluat cereri de la tineri pentru a le oferi terenuri. Vechile dosare vor fi reevaluate, însă mulţi dintre tineri, cel mai probabil, nu mai îndeplinesc condiţiile pentru a intra în acest program, depăşind vârsta maximă de 35 de ani. O altă condiţie este ca solicitanţii de teren să nu deţină alte proprietaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ