Terasa de la Muzeul Satului a funcţionat 6 ani ilegal. Neregulile nu sunt clare încă

490

Banatul azi vă prezenta, în această săptămână, o situaţie cel puţin ciudată în care sunt implicate mai multe instituţii ale statului. Vorbim despre terasa şi restaurantul din zona Pădurea Verde, ridicate în incinta Muzeului Satului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş susţine că tot ce s-a construit aici e fără autorizaţie şi a cerut poliţiei o anchetă. Lămuriri s-au cerut şi de la Primăria Timişoara, care a emis o autorizaţie de construire în regim de urgenţă pentru intrarea în legalitate a localului. Acest fapt s-a petrecut anul trecut, aşadar localul a funcţionat ilegal din 2009 până în 2015.

Atunci, Poliţia Locală a amendat localul cu 90.000 de lei, susţine Robu, pentru că nu avea autorizaţie. Abia apoi aceasta a fost eliberată.

„Este posibil ca cei de la Urbanism să fie induşi în eroare. Este posibil ca ceea ce e pe teren nu corespunde cu ceea ce s-a cerut în autorizaţia de construire. Acolo nu a fost în regulă că din 2009 a putut funcţiona o societate comercială într-o construcţie care nu avea autorizaţie. Eu m-am limitat la ceea ce s-a solicitat. Nu cred că a existat o autorizaţie de funcţionare fără autorizaţia de construcţie. Posibil din 2015 să existe, dar voi verifica şi asta”, a declarat Nicolae Robu.

Problema este că nici contrasctul, nici autorizaţia de construire nu au avut la bază o hotărâre de consiliu judeţean, aşa cum cum cere legea. Poliţia va desluşi aceste iţe încurcate a unei afaceri neelucidate de 7 ani.

1 COMENTARIU

  1. Cine a permis ca dintr-o terasa sezoniera sa se transforme in structura permanenta, fara autorizatie de constructie, fara acordul proprietarului si in incinta unui muzeu? Doar in Romania smecherii ocolesc legea. Dar poate fi si gainaria conducerii CJT la fel ca in cazul vilei lui Ceausescu, de pe str. Loga, cand prin asociere cu un obscur italian pe motiv ca CJT nu au bani de renovare, acum totul este o ruina!

LĂSAȚI UN MESAJ