Tehnologie de Timișoara, în dronele unuia dintre cei mai mari furnizori din lume

295

O companie românească de IT dezvoltă o tehnologie de ultimă oră împreună cu unul dintre cei mai mari furnizori de drone din lume.

După un succes înregistrat în urma colaborării cu Google și o investiție de 40 milioane dolari, o companie din Timișoara construiește drone-roboți împreună cu DJI, unul dintre cei mai mari furnizori internațonali de drone.
Parteneriatul este o premieră pentru industrie, fiind pentru prima oară când sunt introduse sisteme avansate de ghidare vizuală drept funcționalitate standard în dronele de larg consum.

Tehnologia timișorenilor vine cu un cip ultraperformant, de dimensiuni reduse care le permite dronelor să captureze imagini și video-uri de înaltă calitate, spune managerul Valentin Mureșan.
Ulterior, sistemul de inteligență artificială cu care este dotat drona servește la detectarea, recunoașterea și învățarea de scenarii din viața de zi cu zi.

Produsul își găsește aplicabilitatea atât la nivel industrial, cât și comercial.
Spre exemplu, conceptul de oraș inteligent (Smart City) poate înlocui semafoarele tradiționale pentru optimizarea traficului, semnalarea nerespectării regulilor de circulație, comunicarea cu instituțiile locale ș.a.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ