”Tehnică” nouă pentru depistarea provocatorilor dintre protestatari: ”Stai ciuci și demaști dușmanul!” VIDEO

2454

Protestatarii din Timișoara au schimbat tactica de luptă pentru această seară. Au plecat într-un marș, pentru a-i convinge și pe studenți să se alăture mitingului. În jurul orei 18, au sosit în coloană orgnizată în Piața Operei, cu scandări și cu pancarte. De asemenea, erau vizibili și oamenii de ordine cu ecusoane, care încercau să îndrume mulțimea și să împartă materialele necesare.

Declarația prim ministrului Sorin Grindeanu, conform căreia guvernul nu are de gând să retragă ordonanța buclucașă, se pare că nu a convins pe nimeni să renunțe la proteste. În jur de 1000 de nemulțumiți, au început scandările anti guvernamentale și anti parlamentare. Principalul vizat, ca de obicei, a fost Liviu Dragnea. El era invitat să scrie o carte. Cea mai nouă strigătura a fost: „Abrogați și plecați!”

Nici de această dată nu au lipsit membrii ai unor partide politice, care au ”atârnat” pe lângă manifestanți, doar-doar vor fi văzuți și ei, cât de patrioți sunt și cum luptă, pentru binele poporului. De altfel organizatorii, în naivitatea lor, au și găsit o nouă metodă de luptă civică. Dacă depistează între ei provocatori și ”cozi de topor”, sunt îndemnați să se așeze ciuci. Concluzia, cei care rămân în picioare precis sunt de altă opinie și vor să strice mitingul. Asta da metodă sigură de protest! Stai ciuci (pup sau pe vine) și câștigi!

După circa o oră de la de miting numărul manifestanților a crescut sensibil. Se pare ca ar fi în jur de patru mii.

Se propune din nou un marș, ca în zilele trecute, de la Piața Operei la Prefectură dar, de această dată, cu o deviație de la traseul clasic ce va include și bulevardul Take Ionescu dar și Piața Badea Cârțan.

LĂSAȚI UN MESAJ