21.2 C
Timișoara
luni 15 aprilie 2024

Taximetriștii au blocat circulația din Timișoara, pentru a protesta. VIDEO

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) au protestat și la Timișoara, solicitând reglementarea activității de transport alternativ.

Mai multe taximetre au făcut ture în fața Prefecturii și a Primăriei din Timișoara. Șoferii timișoreni se altătură astfel colegilor lor din mai multe județe din țară, care solicită reglementarea activității de transport alternativ.

Traseul protestului: str. C. Rădulescu, str. Prof Dr. Aurel Păunescu Podeanu, Aleea F.C. Ripensia, Bv. C. Coposu, Spl. Nistrului, Bv. Revoluției, Bv. I.C. Brătianu, str. 20 Decembrie 1989, Bv. Regele Ferdinand, Bv. V. Pârvan, str. Clujului, str. Surorile Martir Caceu, str. prof Dr. Aurel Păunescu Podeanu, str. C. Rădulescu, Parcare Heaven.

Vă reamintim că aproximativ 150 de taximetriști s-au adunat, luni după-masă, în parcarea Clubului Heaven din Timișoara, pentru a protesta pașnic. Unii au afișat bannere pe care scria „Greva foamei”. Zilele trecute a fost pichetat și sediul prefecturii.

Taximetriștii solicită reglementarea transportului alternativ prin emiterea unei Ordonanțe de modificare a Legii 204/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Printre revendicările taximatriștilor se numără limitarea copiilor conforme, eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului; eliminarea “tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate. „Precizăm de la început că acest protest nu este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea şi argumentele că propunerile noastre de modificare a legislaţiei, în speţă OG 49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acesteia. Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurenţial corect pentru toţi jucătorii de pe aceeaşi piaţă. Este evident faptul că OG 49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect”, au declarat reprezentanţii ANPOTRT.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Marți, 16 aprilie, între orele 8-19 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Gavril Musicescu și Cercului. Lucrările fac parte din...

Colterm reia încălzirea

Având în vedere temperaturile exterioare scăzute, diurne și nocturne, prognozate pentru zilele următoare, începând de miercuri dimineața, 17 aprilie 2024, Colterm Timișoara va relua...

Citește și :