Taximetriști din vestul țării ridicați de polițiști! Pentru ce fapte sunt acuzați

481

Taximetriștii reșițeni, cărăuși pentru excrocii care scoteau bani de la persoane vârstnice prin metoda „Accidentul“! 4500 de euro și 46.000 de lei ridicați în urma perchezițiilor efectuate la locuințele suspecților din Reșița!

Metoda „Accidentul“, prin care foarte multe persoane vârstnice au fost înșelate, revine în actualitate. De această dată, se pare că în ajutorul autorilor acestei metode patentate la noi în țară, pe post de transportatori s-au aflat chiar niște taximetriști reșițeni.

Polițiștii din Teleroman care au intrat pe fir, au extins cercetările și în Caraș-Severin, ieri dimineață fiind percheziționate trei domicilii ale unor taximetriști din Reșița, care ar avea legătură cu firma Taxi Favorit. Oamenii legii au dispus 4 mandate de aducere pe numele a patru persoane din Reșița, care au calitatea de suspecți în dosarul de înșelăciune prin metoda Accidentul.

Dar iată de unde a plecat totul și cum au ajuns polițiștii din Teleorman să-i „agațe“ pe taximetriștii reșițeni, aceștia având, la această oră, calitatea de suspecți, fiind acuzați de complicitate la înșelăciune:

Urmare a sesizărilor din data de 09.06.2018 referitoare la faptul că, în ziua de 09.06.2018 două persoane vătămate, ambele domiciliate în com.Moșteni, jud.Teleorman  au fost victimele infracțiunilor de tentativă de înșelăciune prin metoda „ACCIDENTUL”, Secția nr.9 Poliție Rurală Videle a întocmit dosar penal.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate de către polițști din cadrul Sectiei nr.9 Poliție Rurală Videle a fost identificat autorul celor două fapte în persoana unui bărbat I.D., de 24 ani, persoană care la data comiterii faptelor mai sus arătate, se afla încarcerat în Penitenciarul Giurgiu. Activitățile specifice au relevat că telefonul mobil de pe care s-au comis cele două infracțiuni de tentativă de înșelăciune a intrat ulterior în posesia lui S.Ghe de 37 ani (arestat), care la rândul său a înșelat-o pe persoana vătămată I. C. de 80 de ani din mun. Timișoara cu sumele de 11.000 lei și 500 de euro. Suspectul a continuat activitatea infracțională și în ziua de 31.08.2018, a înșelat-o prin aceeași metodă pe B.F., de 84 de ani, din mun.Timișoara cu suma de 11000 lei, iar în ziua de 01.09.2018 acelasi făptuitor a înșelat alte două persoane, ambele din mun. Sibiu cu suma de 100 Euro, respectiv, 500 euro. În sacina aceluiași suspect S. GHE. s-a reținut înșelăciunea comisă în dauna lui Ghe. C., de 79 de ani din Timișoara cu suma de 10 000 lei și a lui B. S., de 84 de ani, din mun. Arad cu suma de 49 350 lei.

Din ancheta efectuată de polițiști a reieșit că suspectul S.GHE. reușea să înșele persoanele vătămate, în special persoane în vârstă, apeland succesiv de pe telefonul său mobil, numere de telefon fix, prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, care a suferit un accident si care are, în regim de urgență, nevoie de sume mari de bani (toți banii de care dispuneau persoanele vătămate), pentru plata serviciilor medicale.

După ce convingea victimele să-i ofere sumele de bani, acesta le convingea să-i trimită sumele de bani prin intermediul unor persoane care exercitau serviciul de TAXI. O parte din banii ridicați de diferiți taximetriști, ajungeau la concubina suspectului S.Ghe., respectiv,B.N., din mun.Reșița și o altă parte la diferite persoane de încredere ale sale, acestea restituindu-i banii, la diferite intervale de timp.

Prin ordonanța din data de 24.09.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții I.D. și S. GHE., pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, iar față de alte 5 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune.

În ziua de 24.09.2018 lucrători din cadrul I.P.J. Teleorman sprijiniți de polițiști din cadrul I.P.J Caraș–Severin au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Reșita, județul Caraș–Severin la locuințele a trei dintre suspecții acuzați de complicitate la înșelăciune, de unde au ridicat suma totală de 4500 de euro și 46.000 lei.

În aceeași zi, de 24.09.2018, lucrători din cadrul IPJ Teleorman sprijiniți de politiști din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziție domiciliară la locuința altui suspect participant din mun.Sibiu, unde nu au fost identificate si ridicate sume de bani sau alte înscrisuri, după cum au declarat pentru Reper 24 reprezentanții IPJ Teleorman.

Față de toți cei cinci suspecți de complicitate la înșelăciune a fost luată măsura preventivă a reținerii fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul I.P.J. Teleorman, urmând să se propună arestarea preventivă a suspecților.

Documentarea activității infracționale s-a efectuat în colaborare cu alte structuri ale Poliției Române.

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.