Tătaru: Este o situaţie deosebită la Deva; managementul militar va rămâne cât este nevoie

59

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, la Deva, în contextul numirii unei echipe de management militare, că Spitalul Judeţean de Urgenţă este într-o situaţie deosebită şi că fosta conducere a demisionat pentru că nu a făcut faţă situaţiei.

Ministrul a avut o întâlnire cu conducerea Instituţiei Prefectului, a Consiliului Judeţean Hunedoara şi a Primăriei Deva şi a efectuat o vizită la spital, unde s-a întâlnit cu cadrele medicale.

„Este o situaţie deosebită la Deva. Nu este încă situaţia de la Suceava. Poate fi, dacă nu rezolvăm în acest moment. Am avut un management care nu a făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut să avem parte de demisii. În acest moment am instalat managerul şi directorul medical, medici militari”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Echipa de conducere este formată din patru medici militari. Întreaga activitate va fi coordonată de lt. col. medic dr. Constantin Vlase, specialist în boli infecţioase, directorul medical al Spitalului Militar de Urgenţă Galaţi.

Echipa de medici militari va analiza situaţia cadrelor medicale şi a personalului auxiliar care acum se află la spital pentru a acorda îngrijire bolnavilor internaţi. De asemenea, noua conducere va stabili modul în care ceilalţi angajaţi ai spitalului, aflaţi acum în autoizolare, vor reveni la serviciu. Ministrul Sănătăţii a spus că managementul militar al spitalului va fi menţinut atât timp cât este nevoie, precizând însă că a remarcat o implicare din partea autorităţilor judeţene şi locale în soluţionarea problemelor.

„Acest management va sta doar atât cât este nevoie, urmând ca în trei-patru săptămâni să ne putem gândi la un management civil care să preia şi să respecte toate condiţiile”, a arătat Tătaru.

Totodată, în perioada următoare întreg personalul spitalului aflat acum la datorie va fi testat.

LĂSAȚI UN MESAJ