Tăriceanu, deranjat că avem prea multe parcuri naţionale

142

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că apariţia de noi parcuri naţionale restrânge suprafaţa păşunilor, creând probleme oierilor.

Tăriceanu a precizat, în cadrul unei emisiuni TV, că un grup de crescători de oi din judeţul Argeş i-a semnalat această problemă.

„Îmi spuneau de proiectul creării unui al nu-ştiu-câtelea parc naţional, care le va lua 2.500 de hectare de păşune. Ei trăiesc din oierit. Activităţile astea se desfăşoară de zeci şi sute de ani. Nu s-a pus problema până acum. România începe să fie împânzită de parcuri naţionale. Eu nu cred că nu e bine să avem câteva zone de rezervaţie, dar aceste zone nu trebuie să scoată pădurile din circuitul economic – pe care le posedă cetăţenii, nu trebuie să scoată păşunile şi alte zone de teren agricol. E aşa o frenezie la care noi nu ne uităm”, a precizat copreşedintele ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că oierii nu mai au locuri de păşunat, ceea ce adus, în timp, la scăderea numărului de animale, crescătorii de ovine solicitând sprijinul politicienilor pentru rezolvarea situaţiei.

Sursa: agerpres.ro

1 COMENTARIU

  1. Se poate un politruc mai cretin? Cum naiba sa declari in campanie electorala, cand romanii nu mai suporta ce se-ntampla cu padurile, ca vrei sa fie taiate chiar si padurile din parcurile nationale??

LĂSAȚI UN MESAJ