Tablou trist: trei abandonuri în sportul timișorean!

110

Săptămână teribilă pentru sportul timișorean, rămas peste noapte fără două prim-divizionare. În total însă trei echipe au dispărut din peisaj în prima lună de vară pentru că și proiectul echipei de handbal feminin de la SCM a fost anulat.

Sportul timișorean a încasat lovituri dure în prima parte a acestei veri. Deși traversăm poate cel mai bun an din punct de vedere al rezultatelor sportive, asta nu a împiedicat dispariția unor echipe din peisajul sportiv timișorean. Afectate direct au fost SCM Timișoara și BC Timba.

Clubul municipalității se reorganizează în această vară după problemele de buget cu care s-a confruntat în acest an 2018. Un buget ce trebuia împărțit la tot mai multe formații cu trecerea fiecărui an. Ca urmare, cele mai recente proiecte au fost abandonate: baschetul feminin și handbalul feminin. Practic s-a renunțat la echipele cu cea mai slabă audiență.

”Din păcate au fost niște măsuri necesare. Nu mai puteam susține toate echipele din buget, mai ales după ce au crescut costurile cu salariile sportivilor. Activitatea la handbalul feminin a fost stopată în 1 iunie pentru că așa era prevăzut în cazul ratării promovării. La baschet feminin am renunțat pentru a salva echipa masculină. Ne vom concentra doar pe cele 3 echipe rămase, cele cu care am și pornit la drum cu SCM – rugby, handbal, baschet masculin”, a anunțat directorul Radu Țoancă.

În afara acestor 3 secții, clubul municipalității mai are active două secții: tenis și motociclism. Andreea Velcea și Nini Dica sunt sportivii ce activează laprima disciplină, iar Cătălin Cazacu la cea de-a doua.

În acest moment restațele către sportivi sunt pe două luni, însă aici se adaugă și facturi neachitate către furnizorii de echipament, de medicamente, transport și cazări. Situația ar trebui să se rezolve în luna iulie…

În tabăra celor de la BC Timba întreruperea activității la echipa de seniori este certă; perioada este deocamdată necunoscută. ”Urșii” nu vor evolua cel puțin un sezon dacă nu cumva absența se va prelungi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.