Sute de minute de aşteptare la vama Nădlac II. Marii transportatori ,,rabdă” în coloană

328

Punctul de trecere a frontierei de pe autostrada A1, de la Nădlac II, este calvarul marilor transportatori. Luni dimineaţa, timpul de aşteptare afişat pe site-ul Poliţiei de Frontieră este de 300 de minute. Asta înseamnă că şoferii de TIR aşteaptă până la cinci ore ca să treacă graniţa în Ungaria. Ei au la dispoziţie patru artere de ieşire din ţară, la vama Nădlac II, insuficiente însă pentru numărul mare de TIR-uri care trebuie să ajungă în vestul Europei.

Şi la vechea vamă, cea din localitatea Nădlac, sunt cozi. Aici, tot şoferii maşinilor de mare tonaj au de suferit. Ei aşteaptă să iasă din ţară mai bine de 40 de minute.

Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor să verifice timpii de aşteptare din vămi pe internet, pe site-ul Poliţiei de Frontieră, şi să aleagă alte puncte de trecere mai puţin tranzitate.

Cozile s-au format pentru că în weekend nu s-a putut tranzita vama, fiind restricţii de tonaj pe drumurile din Ungaria. Mai mult decât atât, poliţiştii de frotnieră maghiari efectuează controale amănunţite, ceea ce face ca traversarea punctului de frontieră să fie dificilă.

LĂSAȚI UN MESAJ