Suspiciuni de TBC la o școală din Timiș, părinți îngrijorați! Copiii trebuie să fie testați

251

Mai mulți părinți de la o școală din Lugoj au avut parte în aceste zile de un șoc după ce au primit recomandări de a-și testa copiii pentru a afla dacă sunt bolnavi sau nu de TBC.

S-a întâmplat la Școală Gimnazială “Anișoara Odeanu” unde părinții revoltați au cerut conducerii școlii să clarifice situația cât mai repede. Se pare că totul a pornit de la una dintre profesoare care a aflat că este bolnavă, iar în școală s-a răspândit zvonul că femeia ar fi suferit de TBC și există riscul ca boala contagioasă să se fi transmis și la copii.

”Noi am recomandat părinților să facă testul de TBC. E adevărat că o colegă de-a noastră este bolnavă, însă nu e vorba în niciun caz de TBC. Ea nu a mai venit demult la școală. E o pată pe plămân, nu TBC. Oamenii au cerut să lămurim problema și am făcut recomandarea tuturor celor care au suspiciuni să își testeze copiii. În acest context a fost făcută recomandarea”, a declarat pentru Lugoj Info.ro, Dana Tipei, directorul unității de învățământ.

Directoarea școlii susține că părinții nu au de ce să își facă griji pentru elevi și subliniază faptul că în cazul în care ar fi fost vorba de o problema gravă ar fi fost luate rapid măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ