Surpriză pentru Dragnea privind moțiunea de cenzură! Aceasta nu poate fi citită duminică, așa cum și-a dorit

635

Potrivit unor surse guvernamentale, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citită, duminică, în Parlament din motive procedurale. Surse apropiate prim-ministrului susțin că textul moţiunii trebuie trimis la data depunerii şi către Executiv. Ori, Registratura este închisă în weekend, relatează News.ro. Ca atare Premierul Grindeanu ar putea să nu vină la citirea moţiunii dacă totuşi se va întâmplă acest lucru duminică, invocând nerespectarea procedurii.

„Eu sper că măcar în al treisprezecelea ceas raţiunea să învingă şi să avem un dialog, să putem să evităm opţiunea nucleară, din care toată lumea are de pierdut”, au declarat surse apropiate premierului, pentru News.ro.

Echipa lui Grindeanu invocă articolul 92 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Acesta prevede că „moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă”.

LĂSAȚI UN MESAJ