Suntem pregătiți să dăm răspuns prompt atentatelor teroriste! Se întâmplă la Timișoara! FOTO-VIDEO

708

Nu mai este un sectret că lumea în care traim este tot mai nesigură. De peste tot apar stiri despre fapte cu violență. Atentatele teroriste sunt din păcate o obișnuință. La Paris, Londra, Berlin sau Bruxelles nici unde nu poate fi cetățeanul european liniștit.

Pentru că e mai bine să previi decât să mai repari ulterior ce nu prea se mai poate la nivelul conducerii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timiș a apărut ideea de a constitui o echipă de militari pregătiți să intervină în astfel de situatii nefericite.

jandarmi antitero (15)

Din 16 iunie, există deja constituită o formațiune de luptători antitero formată din jandarmii cei mai bine pregătiți pentru acest tip de intervenții. Până acum nu sunt semnale că ar fi pericole iminente la noi, în oraș sau în regiune. Nici nu se poate sta însă cu mâinile în buzunare așteptând să se (sau să nu se) întâmple ceva grav. Iar mai apoi mai vedem noi ce facem. Jandarmii bănățeni se ghidează după vechiul dicton al strămoșilor, care spune că „si vis pacem, para bellum” adică să dorești pacea dar să fii pegătit de necazuri.

jandarmi antitero (21)

Echipele de militari vor patrula în special prin locurile predispuse la mari aglomerări de persoane, posibil vulnerabile, sau în aeroport la orele de mare aflux de călători. Sunt pregătiți în depistarea și anihilarea materialeor explozibile dar și depistarea posibililor suspecți. În dotarea echipajelor în afara armelor obișnuite vor avea și unele de mare putere și extrem de eficiente în orice fel de conflict. De câte ori se cere din echipă va face parte și un câine specializat în astfel de acțiuni. Sigur că acești jandarmi vor patrula și pot interveni în ajutorul colegilor lor și la alte misiuni, de altă natură.

Unul din colegii ce s-a alăturat echipei este un tânăr belgian pe nume Jack. Și până acum a lucrat în jandarmerie dar la alte echipe. Iubește muncă sa, este tot timpul vigilent, plin de energie și un curaj nebun. Dar uneori suferă de căldură și scoate o limbă de un cot să se răcorească. De origine este un malinois. Cel mai mult îi place să prindă infractori.

Jandarmii antitero vor colabora cu colegii de la Gruparea Mobila de jandarmi cu cei de la Inspectoratul de Poliție și alte structuri de ordine și siguranță publică.

Colonelul Nicolae Slev, inspectorul șef, este de părere că militarii sunt bine pregătiți și au o dotare tehnică superioară și se pot compara cu colegii lor de oriunde de pe continent. Nu dorește nici o situație de criză, dar la nevoie sigur o vor putea gestiona eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ