SUNTEM CODAȘI! O universitate din Banat, pe ultimul loc în topul instituțiilor de învățământ superior din România

382

Ultimul raport de integritate efectuat de Societatea Academică din România, clasează Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița, pe ULTIMUL LOC.

Raportul în cauză a fost realizat pe baza a cinci criterii: transparență și corectitudine administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței, corectitudinea financiară și meritocrație. La primul criteriu, transparență și corectitudine administrativă universitatea a obținut un scor de 0 puncte, lucru ce a clasat instituția reșițeană pe ultimul loc în clasament, potrivit colegilor de la Radio Reșița.

Conducerea Societății Academice din România a acționat în instanță pe motiv că nu i s-au pus la dispoziție documentele necesare întocmirii raportului integrității însă dosarul a fost respins de către judecători din cauza faptului că nu s-a putut dovedi solicitarea documentelor prin email sau poștă.

La polul opus, rectorul universității reșițene, Andrade Bichescu, vrea să lămurească lucrurile și spune că nu au primit nicio solicitare din partea SAR de a a prezenta documentele respective. De asemenea, Bichescu cere motivarea acordării acestui punctaj care nu face onoare instituției reșițene de învățământ superior.

Sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ