SUA, lovită de… Snowzilla: morţi, distrugeri, pene de curent, curse aeriene anulate-VIDEO

83

Haos din cauza vremii neprielnice pe Coasta de Est a SUA. A fost decretată starea de urgenţă în statele americane Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, Carolina de Nord, New Jersey, New York, Virginia.

Furtuna Jonas, denumită şi Snowzilla, a venit cu căderi abundente de zăpadă, frig, ploaie îngheţată, viscol, iar problemele au fost enorme: peste 8.000 de curse aeriene au fost anulate, mii de persoane au rămas blocate ore în şir pe autostradă, penele de curent au afectat sute de mii de persoane, iar cel puţin zece oameni au decedat.

sua 1S-a estimat că nu mai puţin de 85 de milioane de locuitori au avut de suferit din cauza vremii extreme.

Pe aeroporturi a fost haos din cauza ninsorilor abundente şi vântului puternic.

Conform meteorologilor, la Washington stratul de zăpadă va depăși 60 de centimetri. Ninsoarea va fi însoțită de vânt puternic, de până la 90 km/h și de valuri mari care amenință să inunde zonele de coastă. Poliția le-a solicitat locuitorilor să rămână în case până la trecerea furtunii. Se pare că furtuna Jonas se va plasa pe locul doi în ceea ce privește cantitatea de zăpadă căzută în 48 de ore asupra Washingtonului. Recordul este deținut de o furtună produsă în 1922 care a dus la depunerea unui strat de 66 de centimetri de zăpadă în 48 de ore, notează Agerpres.

Foto: captură YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ