Studenții unei universități din Banat au decis că încă este timp de distracție! Prima sesiune e încă departe…

98

”Studențiada 2017” la UEM Reșița, un festival al creativității și inovației. Pe parcursul acestei săptămâni, studenţii reşiţeni participă la o serie de acţiuni educaţionale, culturale sau sportive. Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa (LSUEM) este cea care organizează ”Studenţiada 2017”.

Studenţiada a început luni, 16.10.2017, cu acţiunea intitulată „Studenţi la cuţite”, o adaptare a emisiunii de televiziune, în care cursanţii universităţii din municipiul de pe Bârzava au încercat să arate că ştiu să gătească şi au împărtăşit din reţetele învăţate de la părinţi sau „furate” de la colegii din cămin.

Studenti Resita 2

Marţi, 17.10.2017, de la 20.00, în curtea universităţii reşiţene are loc o proiecţie de film în aer liber.

Ziua de miercuri, 18.10.2017, va debuta cu o acţiune de donare de sânge şi va continua cu portrete la minut realizate de studenta Irina Chicu în curtea universității.

Ziua de joi, 19.10.2017 va fi dedicată sportului, iar vineri, 20.10.2017, studenţii vor fi invitaţi să cunoască universitatea într-un mod cu totul inedit, la un treasure hunting.

Studenţiada este un festival studenţesc organizat simultan de toate organizaţiile studenţeşti membre ale Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).
În anul 2006, UNSR a iniţiat „Studenţiada”, festival studenţesc organizat la nivel naţional, care a determinat 5000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare, iar în 2016 festivalul s-a desfășurat în 16 orașe, având peste 50.000 de participanți. Studenţiada are în vedere rolul important pe care creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa fiecăruia de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate.

La nivel local, Studenţiada este organizată de Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa şi Muzeul Cineastului Amator.

LĂSAȚI UN MESAJ