Studenţii basarabeni caută soluţii la Timişoara pentru situaţia dificilă din Republica Moldova – FOTO-VIDEO

139

Studenţii basarabeni din Timișoara, angrenaţi într-o dezbatere publică legate de situația actuală din Republica Moldova!

Nu întâmplător, manifestarea organizată de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din capitala Banatului a avut loc în ziua care aminteşte de Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie. Cu acest prilej, în sala Consiliului Local din Timișoara, tinerii și-au expus așteptările și dorințele vizavi de tot ce se întâmplă dincolo de Prut și au încercat să găsească soluții la aceste probleme.

La o săptămână de la manifestaţia din fața Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timișoara. din 17 ianuarie, studenții continuă să-și expună nemulțumirile față de actualul guvern de la Chișinău și situația dificilă în care se află țara. Ei s-au adunat, acum, pentru a identifica mijloace de rezolvare a crizei în care se află în prezent Republica Moldova. Tinerii au căutat să răspundă, pe rând, la întrebarea: „Cu ce pot contribui eu, personal, la soluționarea acestei crize?”

Alături de studenţii basarabeni s-au aflat şi cetățeni români care îi susțin pe aceşti tineri în demersul lor de a schimba lucrurile la Chişinău.

„Tinerii conștientizează importanța cunoașterii istoriei, pentru a ști de unde au pornit și a-și fixa unde doresc să ajungă, astfel legătura dintre Mica Unire de la 1859 și actuala situație politică adună oamenii la un loc și le oferă oportunitatea de a schimba lucrurile spre mai bine”, precizează Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ