Strategie germană de gestionarea apei pluviale la Aquatim

46

AQUATIM, Compania de Apă din Timișoara, este încântatā să anunțe o nouă etapa in colaborarea cu Departamentul de Apă Uzată din cadrul Primariei München.

Ilie Vlaicu , Director General Aquatim si Președinte al Asociației Române a Apei ( ARA ) a avut intâlniri cu Bernd Fuchs ,Robert Schmidt si Peter Koestner, directori ai Departamentului din Munchen.

Cele doua companii au pus bazele unui parteneriat înca din anul 2006 si au înființat o fundație romano-germana, AQUADEMICA, care se ocupă de pregatire profesionala, dar si de transferul unor bune practici din domeniul apei între parteneri .
În contextul actualei crize climatice, această colaborare internațională va duce la o gestionare mai durabilă a resurselor de apă, prin îmbunătățirea proceselor de tratament și reciclare.

Cele două părți vor colabora in continuare pentru stabilirea unei strategii de gestionare a apelor pluviale in Timișoara. Acest model de buna practica, prin intermediul ARA va fi transferat apoi si in alte orașe din România. Aceasta tematica va fi dezbatuta la Timișoara in cadrul unui simpozion international organizat de AQUADEMICA anul acesta, in data de 4-6 oct.