Strada Podeanu şi zona stadionului sunt finalizate: asfalt nou şi locuri de parcare

1753

Lucrările de asfaltare şi amenajare a străzii Podeanu şi a zonei stadionului Dan Păltinişanu s-au finalizat, în sfârşit. În întreaga zonă s-au lărgit străzile, s-au amenajat trotuare şi piste de biciclete. Dar, cel mai important lucru pentru şoferi, este faptul că s-au creat şi sute de locuri de parcare.

Odată cu modernizarea străzii Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu şi amplasarea sensului giratoriu de la intersecţia cu strada F.C. Ripensia a fost necesară şi reamenajarea unei parcări suplimentare. Astfel, pe străzile Podeanu, Arieş, FC Ripensia, în faţa stadionului au apărut peste 400 de locuri de parcare.

Noua pistă de sport din jurul stadionului are o lăţime de 9 metri, este delimitată de borduri pentru a împiedica accesul autoturismelor, fiind concepută numai pentru desfăşurarea activităţilor sportive (alergare, role, biciclete şi skateboard). În total, pistele de biciclete nou create în zonă sunt în lungime de 613 metri.

Lucrările de amenajare a zonei din preajma stadionului au costat 1,8 milioane de lei, iar pentru modernizarea străzii Podeanu, Primăria Timişoara a plătit 5,5 milioane de lei.

De-a lungul străzii Podeanu au fost plantaţi şi 179 de arbori, tei şi salcâmi. Acum, zona verde se întinde pe 5.300 mp de gazon.

LĂSAȚI UN MESAJ