Strada Bornholmer, prăbușirea unui stat într-o singură noapte

164

9 noiembrie 1989. La trecerea frontierei de la strada Bornholmer din Berlinul de Est polițiștii de frontieră și colegii lor se miră de declarația făcută de către Günter Schabowski, membru al Biroului Politic al Comitetului Central SED, care declară că toți cetățenii din Germania de Est pot călători în partea de vest. Mulți oameni, în euforie, uită că pentru asta sunt necesare pașaport și viză: se grăbesc la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei. Colonelul Schäfer și subordonații săi nu știu ce-i așteaptă. Noaptea se termină cu deschiderea frontierelor – acesta este începutul sfârșitului RDG-ului. „Strada Bornholmer ” este o comedie ironică si surprinzătoare, la marginea îndoielii, despre oameni care sunt eroi dar nu doresc să fie.

Regia: Christian Schwochow, 88 Min., 2014. Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), în data de 27 aprilie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.

LĂSAȚI UN MESAJ