STPT, pregătit să reia transportul elevilor. Primarul Fritz vrea redeschidere etapizată a școlilor

  109

  Redeschiderea școlilor din 8 februarie este, încă, incertă. Autoritățile prezintă mai multe scenarii și nu se renunță la sistemul hibrid. Decizia va fi luată chiar azi la Cotroceni, de Președintele României și miniștrii Educației și Sănătății, împreun cu premierul Cîțu. Însă, dacă se reiau cursurile fizic, la Timișoara va porni transportul școlar.

  Primarul orașului, Dominic Fritz, spune că o redeschidere a școlilor ar trebui făcută etapizat pentru a diminua riscul de infectare cu noul coronavirus și pentru a ști exact care este situația din fiecare unitate de învățământ. „Decizia va fi luată din pareta Guvernului și de Președinte, în aceste zile, și așteptăm rezultatul. Cred că e un moment dificil pentru noi toți, ca societate. Așteptăm cu mare dor să se redeschidă școlile, dar există și această teamă că odată cu redeschiderea șccolilor vom avea din nou o creștere de cazuri. Ar trebui să avem o redeschidere etapizată. STPT este pregătit să reia transportul special destinat elevilor pe cele 15 trasee”, a declarat edilul-șef.

  Specialiștii din Sănătate spun că trasportul destinat elevilor, odată reluat, trebuie să funcționeze cu mai multe vehicule și cu timpi mai mari. Mai exact, după ce duce sau aduce copiii de la școală, mașinile trebuie dezinfectate și asta ar dura cel puțin o oră. Reînceperea cursurilor pentru elevi depinde de situația epidemiologică din fiecare localitate în parte. Potrivit informaților oferite de Ministerul Educației, sunt 4 scenarii de redeschidere a școlilor.

  Dacă incidența cazurilor de coronavirus este de sub 1/1.000 de locuitori – scenariul verde – elevii și profesorii revin, fizic, în sălile de curs. Scenariul galben, cu rate de infectare cuprinse între 1 și 3 la mia de oameni, presupune un sistem hibrid, în care vor face ore fizic copiii de la grădiniță și elevii din ciclul primar și cei din ani terminali ce au de susținut examenele naționale. Acolo unde incidența este între 3 și 6/1.000 de locuitori, școlile se deschid doar pentru preșcolari și pentru cei din ciclul primar. Mai există și posibilitatea ca toate orele să se desfășoare on-line, acolo unde incidența este mai mare de pragul de 6.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.