Statul încearcă să stimuleze creșterea natalității în România! Aleșii apelează la ”mamele eroine”…

326

Femeile din România ar putea primi bani de la stat! Un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizaţii viagere pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii, acestea fiind cuprinse între 30 şi 50 % din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei, a fost depus la Camera Deputaţilor, notează hotweek.ro.

Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de ”Mamă Eroină”.

Indemnizaţia viageră se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. De asemenea, această indemnizaţie va fi neimpozitabilă. Femeile care vor dori această indemnazatie viageră trebuie să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

“Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (…) Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor există numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanță naţională pentru a nu dispărea ca popor”, a declarat deputatul Ninel Peia.

Sursa: hotweek.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ