Stați liniștiți, asasinăm tot ce mișcă !

269

Ziua se dusese de ceva vreme, apoi întunericul a pus stăpânire peste aburii calzi ai Mediteranei, în ceea ce părea a fi încă o seară de 14 Iulie. O zi onorată cu un amestec de feerie și demnitate neștirbită, fie și în biata Franță, a cărei inimă refuză să se oprească să mai bată, în pofida rănilor interne profunde, aproape inoperabile.

Apoi, peste o clipă, peste bătrâna și fermecătoarea capitală a Coastei de Azur, peste Nisa, Cavalerii Apocalipsei au pogorât viclean și murdar, cum le e felul, o știm și noi, din Cartea Noastră Sfântă, (ba chiar și din Coran!), semănând pretutindeni sămânța sângelui nevinovat, ce începuse să curgă în șuvoaie greu de oprit.

Aproape 100 de morți și alte câteva zeci de răniți au primit, fără ca măcar să aibă timp să înțeleagă ce se petrece cu ei, tratamentul de șoc al morții venite cu camionul de tonaj greu, pe principiul că ,,infidelii” euro-atlantici trebuie să plătească pentru supărarea unui Allah, tot mai însetat de sângele nevinovaților creștini, cu precădere.

Pentru că așa cred ei că trebuie să rezolve conflictul civilizațiilor, ori al religiilor, nici nu mai contează despre ce e vorba, cu adevărat, în mintea acestor demenți slujitori ai Islamului extrem ori în interpretarea autorilor Apocalipsei pe stil nou!

Când oamenii devin bolnavi la minte și la trup, pustiiți de otrăvurile intoleranței și ale răzbunării, pe străzile lumii civilizate se extrage din adâncuri Abbadon exterminatorul, (îngerul blestemat din Vechiul Testament), fie și cu chipul monstruos al Islamului radical și pervertit, și face el ,,ordine”, așa cum știe, printre cetățenii obișnuiți și nevinovați ai planetei.

Așa s-a întâmplat în acea seară la Nisa, într-unul  dintre cele mai sângeroase și mai reprobabile reglări de conturi între o lume abulică și fără repere – cea occidentală, și o alta cu  credințe ferme în valența morții pentru Alah și pentru dobândirea celor șaptezeci de fecioare din lumea de dincolo!

Apoi, iată, peste o vreme, chipul hidos al al aceluiași neobosit Abbadon s-a arătat rânjind a moarte peste Ocean, unde altundeva decât în ,,capitala plăcerilor” de toate formele și nuanțele.

Firește, e vorba – probabil deloc întâmplător, dacă ne gândim la locul ales –, de masacrul de acum patru zile, petrecut la Las Vegas, unde alte 58 de persoane absolut nevinovate au fost asasinate de un dement cu mitraliera de asalt!

Un alt ucigaș sinistru, american de origine, și despre care încă nu se știe limpede, până acum, dacă era sau nu adept al Statului Islamic.

Tristețea copleșitoare în toată această poveste despre viață – dar mai ales despre moartea care pândește mai nou prin toate cotloanele acestei planete – este că nimeni nu știe ce va urma în zilele și lunile următoare.

Însă, știm, de-acum, un lucru cutremurător, și anume că frica și spaimele generate de moartea subită, pusă la cale de ,,îngerii” cu bombe la chimir sau cu mitraliere la subraț, respectiv de cei din camioanele pregătite să secere vieți la întâmplare, ne vor însoți pretutindeni, ca o fecioară din cele șaptezeci, supusă și ascultătoare, tocmai pentru că se află dincolo de pragul morții.

LĂSAȚI UN MESAJ