Stare de urgență în mai multe localități din Timiș din cauza gunoiului neridicat de mai multe luni

206

În 16 localități din Timiș, din zona Sânnicolau Mare-Jimbolia, a fost declarată stare de urgenţă, pentru că gunoiul menajer nu a mai fost ridicat de luni de zile. În consecinţă, la prefectură a avut loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, unde s-a decis ca fiecare primărie afectată să se ocupe de rezolvarea problemei, cu bani din bugetul propriu.

Purtătorul de cuvânt al prefecturii, Daniela Fetescu, spune că măsura a fost luată pentru a se evita afectarea sănătății populației și poluarea excesivă a mediului.

„Este vorba în special de zona 2, Sânnicolau Mare – Jimbolia, unde, de câteva luni de zile, firma Brai Cata nu și-a onorat contractul și nu a ridicat deșeurile. În toate cele 16 localități afectate s-au întrunit comitetele locale pentru situații de urgență și au decretat stare de urgență. În consecință, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a luat act de această decizie și s-a dat mână liberă primarilor să gestioneze situațiile, fie să contracteze o firmă care să ridice deșeurile fie să se descurce cu mijloace proprii până ADID va face licitație pentru a desemna un nou operator”, spune Daniela Fetescu, citată de radiotimisoara.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ