Stadiul lucrărilor la Liceul Lenau. Ce se întâmplă la C.D Loga și Calderon

326

Lucrările de reabilitare a Liceului Lenau, pe ultima sută de metri. Peste două săptămâni, elevii se pot muta în noile săli de clasă.

Lucrările din interior au fost finalizate, iar în prima săptămână din 2016 va începe operațiunea de mutare. Potrivit edilului Nicolae Robu, mai trebuie montate opt ferestre.“Opt ferestre mai sunt de pus. Pentru că firma care le furnizează, o firmă din Botoșani, si-a închis activitatea pe la mijlocul lunii decembrie. În rest totul este gata, toate încăperile, tot ce era de făcut. Drept urmare, de luni începem mutarea, astfel încât în data de 11 ianuarie, când începe școala, elevii de la Lenau se vor întoarce la ei acasă, în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Reamintim, lucrările de reabilitare au demarat în primăvara anului 2013. Proiectul a fost unul complex, realizat cu fonduri europene si prin programul KfW, de la Banca de Credit pentru Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei, valoarea contractului fiind de 1,2 milioane de lei, plus TVA.

Prima parte a proiectului viza reabilitarea acoperișului, a fațadei exterioare și a curții interioare și schimbarea tâmplăriei. Între timp, firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, astfel că procedura a fost reluată. Pentru cea de-a doua parte a lucrărilor la Liceul Lenau a fost nevoie de consolidări, reparații la structură, tâmplărie și planșee, dar și cumpărarea de mobilier nou, echipamente didactice și echipamente IT. Întreaga investiție este estimată la 6,7 milioane de lei cu TVA.

De cealaltă parte, reabilitarea clădirilor în care învață elevii de la Liceul C.D. Loga și Jean Luis Calderon întârzie. “La Loga și Calderon lucrările sunt în stare avansată. Nu pot spune că se întorc copiii acolo să facă prima zi de școală din semestrul 2”, a precizat edilul.

lenau-1

LĂSAȚI UN MESAJ