Stadiul lucrărilor la centura de sud a Timișoarei: are certificat de urbanism…

539

S-a făcut primul pas pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei. A fost eliberat, din partea Consiliului Judeţean Timiş, certificatul de urbanism pentru acest proiect. Potrivit autorităţilor judeţene, ca urmare a solicitării din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-au obținut toate avizele pentru centura Timișoarei, pe ruta Sînmihaiu Român, Giroc, Șag, Moșnița Nouă, Ghiroda, cu o lungime de 25,69 kilometri.

“Mă bucur că facem pași importanți pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, un proiect important pentru infrastructura orașului, un proiect pe care îl așteptăm de foarte mulți ani. Am văzut zilele trecute că s-a amânat pentru a patra oară licitația, dar sperăm ca acest demers să aibă loc cât mai repede pentru a se începe lucrările efective la centură. Din partea Consiliului Județean Timiș, CNAIR se bucură de tot sprijinul”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Viitoarea centură de sud a Timișoarei, al cărei preț estimativ, proiectare și execuție, se ridică la aproximativ 85 de milioane de euro, nu are doar rolul de a fluidiza traficul din oraș, ci și cel intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timișoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj.

Centura ar urma să fie gata în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ