Sportivii lugojeni au acaparat podiumurile Campionatului Regional de Motocross FOTO

494

Lugojul nu se dezminte în ceea ce privește sporturile cu motor. Este o veche tradiție ca în orașul de pe Timiș să se organizeze cele mai interesante curse de motociclete. După un sezon „mort”, destul de lung, a venit vremea ca, din nou, să se audă zumzet de motoare turate și să se simtă în aer mirosul de benzină și de ulei. Pe circuitul de la Dealurile Hezerișului s-au adunat zeci de curioși pentru a vedea cum au mai evoluat sportivii și ce noutăți au mai adus în concurs.

Cu câteva zile în urmă a avut loc prima etapă din Campionatul Regional de Motocros al zonei de Vest. Așa cum deja este o obișnuință și de data asta organizatorul acestei etape regionale a fost clubul Moto Extrem Lugoj. Au concurat clasele: Pro, Veterani, Minicros, Maxicros, Hobby dar și o clasă pentru amatori. Au intrat în cursă în total aproape 50 de sportivi. Fapt demn notat este numărul mare de debutanți. Și asta pentru că este foarte important ca noua generație să vină spre sportul cu motor și ghidon.

La clasa Pro s-a impus Mihai Stoichescu, în ambele manșe, locul 1 fiind însă obținut la luptă cu Vlad Roșu (amandoi de la clubul Moto Extrem Lugoj). Nici pentru experimentatul Stoichescu nu a fost chiar simplu să se impună. Nivelul cursei fiind foarte ridicat. La Veterani a câștigat Mihăiță Stoeanovici, de la Smart Brașov, urmat de Solyom Szilard, de la Moto Extrem Lugoj. La clasa Minicross a avut loc o luptă extrem de acerbă între cei 11 sportivi care au luat startul. Pe primele trei locuri au fost trei sportivi de la clubul Moto Extrem Lugoj care au același prenume: Mark. Câștigător a fost Szoke Eross Mark, urmat de Mark Luca Ioviță și Mark Szabo.

La clasa Maxicross, câștigător a fost Liviu Jigmond Jr., de la Moto Extrem Lugoj. Experiența acumulată de Jigmond Jr. este deja notorie. Aproape că nu mai are rival în curse. Cel mai bun de la clasa Hobby a fost Dan Lucian Coman de la Deva (Haita), singurul pilot care a rezistat și încheiat ambele manșe. La Amatori s-a impus Ovidiu Pargea, de la clubul Moto Bike Shop Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.