Spitalul Municipal are un nou sediu pentru Urgenţe

1299

Spitalul Municipal Timişoara oferă condiţii tot mai bune de tratament. Cu o investiţie de 3 milioane de lei, Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost extinsă şi a primit o faţă complet nouă. Astfel pacienţii nu mai trebuie să stea pe holuri insalubre, în frig, cu uşi care nu se închid şi înghesuiţi.

Lucrările de modernizare au început în 2015, iar noua construcţie are 586 mp, o capacitate de 14 paturi şi posibilitatea suplimentării cu încă 8. S-au realizat şi spaţii auxiliare: birou de informare/sală de aşteptare, spaţii de acces şi depozitare, 8 spaţii cu destinaţie medicală, grupuri sanitare. S-au făcut dotări moderne, la cele mai înalte standarde, instalaţii complexe, sistem de supraveghere video cu 14 de camere, sistem anti-incendiu şi iluminat complex.

„Primăria a investit masiv în ultimii patru ani într-un domeniu prioritar, sănătatea, pentru care a alocat peste 75 de milioane de lei din bugetul local, plus finanţări europene. Aşa au fost posibile: reabilitarea şi echiparea ambulatoriului de obstetrică-ginecologie a Spitalului Municipal, mutarea Clinicii de dermatologie şi a Policlinicii într-un imobil reamenajat şi dotat, reabilitări la Clinica de Oftalmologie, demararea construcţiei unui nou corp de clădire la Spitalul de copii şi multe altele. Vom investi, în continuare, în Clinica de balneofizioterapie (recâştigată în instanţă împreună cu alte 2 imobile de spitale), în Spitalul Victor Babeş, Spitalul de copii, Spitalul Municipal, în toate clinicile din subordinea Primăriei”, transmite Primăria Timişoara.

Unitatea de primire a Urgenţelor a Spitalului Municipal primeşte anual 26.000 de pacienţi.

LĂSAȚI UN MESAJ