Spitalul Județean de Urgență din Deva, transformat în spital pentru tratarea pacienților cu Covid-19

434

Spitalul Județean de Urgență din Deva va fi transformat în unitate medicală unde vor fi tratați doar pacienții infectați cu virusul Covid-19. Celelalte spitale municipale sau orășenești din județ au fost declarate spitale de suport, în care vor fi tratați pacienți cu alte afecțiuni și patologii.

Deocamdată, data de la care va fi pus în practică Ordinul prefectului județului Hunedoara nu a fost stabilită, fiind vorba de un întreg proces de reorganizare a instituțiilor medicale din județ, conform ziardehunedoara.ro.

„în ordin se precizează că devin spitale de suport unităţile medicale din Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Orăştie, Brad, Lupeni, Vulcan, Zam şi Simeria precum şi sanatoriile din Brad şi Geoagiu. Totodată, prin acelaşi act administrativ, coordonatorul Comisiei de coordonare integrată pentru sistemul medical din judeţul Hunedoara, dr. Florian-Claudiu ANTAL, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva, va prezenta în cel mai scurt timp un plan care să specifice rolul fiecărui spital de suport din județ, în conformitate cu prevederile ”Planului alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din România în contextul pandemiei COVID-19”, a informat Prefectura Județului Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ