Spital din sudul țării, amendat pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare

29

Reprezentanţii Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) au aplicat două amenzi în valoare de 4.000 de lei în urma depistării unor nereguli la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, potrivit DSP Gorj.

„La Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Tudor Vladimirescu’ din comuna Runcu au fost aplicate personalului medico-sanitar un avertisment şi două sancţiuni în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare specifice. Au fost efectuate şapte recontroale la punctele de recoltare a laboratoarelor de analiza medicale, un recontrol la Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu, trei recontroale la sesizări pe mediul de viaţă, un recontrol la Căminul de Bătrâni ‘Sf.Toma’ Novaci. Cu ocazia acestor recontroale s-a constatat remedierea deficienţelor pentru care s-au dat termene la controlul efectuat anterior”, conform DSP.

Au fost verificate alte patru unităţi sanitare cu paturi: Spitalul Municipal Motru, Spitalul Orăşenesc Turceni, Spitalul Orăşenesc Novaci, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Totodată, au fost verificate două şcoli gimnaziale şi trei grădiniţe cu program normal şi două chioşcuri din incinta unor unităţi de învăţământ, nefiind depistate neconformităţi.

Inspectorii SCSP au mai verificat 12 unităţi de alimentaţie publica şi retaileri, aplicând un avertisment şi o sancţiune contravenţională în valoare de 1.600 de lei, pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare specifice acestor tipuri de unităţi.

În perioada 17 – 30 ianuarie, SCSP din cadrul DSP Gorj a aplicat un număr de trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.600 de lei.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ