6.2 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Spital de 135 de milioane de euro în vestul țării. La Oradea se poate, la Timișoara administrația locală se întrece în propagandă ieftină!

Primarul din Oradea, Florin Birta, și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, anunță demararea unui proiect de anvergură, respectiv construcția unui spital public a cărui valoare se ridică la 135 de milioane de euro. Vineri a fost semnat contractul de proiectare și execuție, iar primarul Birta spune că lucrările de construire ar urma să demareze la jumătatea lunii septembrie.

„Acest spital este singurul spital public care va fi implementat în Oradea și în județul Bihor, de la Revoluție și până în prezent. Este rodul colaborării dintre Consiliul Județean si Primăria Oradea”, a transmis Florin Birta.

Primarul din Oradea arată că terenul de 2,5 hectare a fost oferit de Consiliul Județean Bihor, instituție condusă de Ilie Bolojan.

„Consiliul Județean a pus la dispoziția Primăriei terenul de 2,5 hectare, iar Primăria Oradea și Spitalul Clinic Județean s-au ocupat de documentele de finanțare pentru demararea procedurii de licitație și pentru implementarea proiectului”, a spus Birta, subliniind că după realizarea proiectului tehnic, din toamnă vor începe efectiv lucrările pe amplasamentul de pe strada Vlădeasa.

„La finalul implementării acestui proiect, toate secțiile de infecțioase din Oradea, Pneumoftiziologie (de lângă magazinul Crișul) și TBC (de pe strada Izvorului), care funcționează în prezent în spații vechi, nemodernizate, își vor desfășura activitatea în noua locație”, a transmis și președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan.

Bolojan a mai spus că din 2026, toate spitalele din Oradea vor funcționa în spații moderne cu dotări de ultimă generație, oferind servicii de sănătate mult mai bune bihorenilor. „Proiectul a fost susținut pe termen lung de doctorul Carp, directorul Spitalului Județean, și echipa Primăriei Oradea și va deveni o realitate”, a comentat Bolojan.

Sursa: https://www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :